Zöldséges-baconos pizza.

  • 2018.03.19.
  • 7

A hetet egy finom pizzával kezdtem, melyhez megint a Tante Fanny készen megvásárolható kerek pizzatésztát hívtam segítségül. A feltét pedig eltér a megszokottól, de nekünk nagyon ízlett. Sütés előtt a tésztát most egy sajtos-tejfölös kencével kentem le, majd az előzőleg roppanósra főzött zöldségkeverék, bacon, és koktélparadicsom került rá. Sütés közben a tészta széle ropogósra sült, a zöldséges feltét átvette a bacon ízét, és a ráolvadt sajttal nagyon finom volt. Nem győztük enni egyik szeletet a másik után.

Hozzávalók:1 cs Tante Fanny kerek pizzatészta30 dkg zöldségkeverék (brokkoli, karfiol, sárgarépa)5-6 szelet bacon1,5 dl tejföl20 dkg reszelt trappista sajt6-8 db koktélparadicsomsóőrölt színes bors A zöldségkeveréket enyhén sós vízben főzzük roppanósra, majd szűrjük le, és hűtsük ki teljesen.A tejfölt keverjük össze a reszelt sajt felével, ízlés szerint sóval, és őrölt színes borssal.A pizzatésztát tekerjük ki, majd a papírral együtt, helyezzük rá egy nagyobb méretű tepsire.Ezután kenjük meg a tejfölös-sajtos keverékkel, majd pakoljuk rá a lecsepegtetett zöldségeket, a félbe vágott koktélparadicsomot, és tépkedjük rá a bacont.Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük kb. 20 percig, majd szórjuk meg a maradék reszelt sajttal, és tegyük vissza a sütőbe még 1-2 percre, hogy a sajt ráolvadjon.A sütőből kivéve hagyjuk a pizzát hűlni, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.