Zöldbabos penne császárszalonnával.

  • 2018.03.23.
  • 9

Szeretem az egyszerűen, és rövid idő alatt elkészíthető tésztás ebédeket, és ez a penne éppen ilyen volt. Fagyasztott zöldbabot használtam, de a nyár beköszöntével a kertben szedett, zsenge zöldbabbal szerintem még finomabb is lesz a ragu. A tésztát pedig nemrégiben az "Itália íze" webáruháztól ajándékba kapott csomag rejtette. (A tészta megvásárolható a linkre kattintva
Itália Ízei-Minden ízében olasz....) Tálaláskor a sült paradicsomot ízlés szerint el is hagyhatjuk, de igazán kár lenne érte.....Hozzávalók:30 dkg penne (Barilla)30 dkg zöldbab (lehet fagyasztott is) 20 dkg császárszalonna1 szál póréhagyma (kisebb)2 gerezd fokhagymasóőrölt színes bors2 ek apróra vágott petrezselyemzöld2 dl főzőtejszín3 db paradicsom2 ek olaj
A zöldbabot ízlés szerint daraboljuk fel, enyhén sós vízbe főzzük roppanósra, majd szűrjük, és csepegtessük le.A tésztát főzzük ki enyhén sós vízbe, majd szűrjük, és csepegtessük le, végül pedig keverjük össze a közben elkészített zöldbabos raguval. A szalonnát vékonyan szeleteljük, és kockázzuk fel. A póréhagymát karikázzuk fel, a fokhagymát pucoljuk meg, és vágjuk fel apróra. A paradicsomot vágjuk fel cikkekre.Egy mélyebb serpenyőbe tegyük 1 ek olajat, adjuk hozzá a felkockázott császárszalonnát, majd süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre tálalásig.A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a cikkekre vágott paradicsomot, majd süssük 1-2 percig. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre tálalásig.A maradék zsiradékhoz adjunk hozzá még egy evőkanál olajat, majd adjuk hozzá a felkarikázott póréhagymát, és pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a lecsepegtetett zöldbabot is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, öntsük fel a tejszínnel, majd fedjük le a serpenyőt, és főzzük pár percig, hogy a szaftja kissé besűrűsödjön. Végül szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel, és keverjük össze.Az elkészült zöldbabos raguhoz adjuk hozzá a lecsepegtetett penne tésztát, majd alaposan keverjük, forgassuk össze.Tálaláskor halmozzuk tányérra a zöldbabos tésztát, szórjuk meg a pirosra sült császárszalonnával, tegyünk rá a sült paradicsomból, majd úgy kínáljuk.