Óvári sertésszelet.

  • 2018.03.10.
  • 7

A hétvégére pár szelet sertéskarajt vásároltam még a hét közepén, igaz akkor még elképzelésem sem volt, hogy majd mi is készül ebédre. Aztán eszembe jutott, hogy Óvári szelet már régen volt, így beszereztem hozzá a gombát, sajtot, sonkát, és ma el is készült ez a finom, és igencsak laktató hússzelet. A hússzeleteket serpenyő helyett a sütőben sütöttem elő, ezzel is leegyszerűsítve... majd szintén a sütőben sütöttem készre. Köretnek én rizst, és párolt zöldséget kínáltam hozzá, de ez már ízlés dolga.Hozzávalók:8 szelet sertéskaraj8 szelet gépsonka16 db szeletelt sajt50 dkg gomba1 db vöröshagyma2 gerezd fokhagymasóőrölt fehér bors2 tk ételízesítő1 tk kakukkfű1 tk majoranna4 ek Vénusz étolaj
A hússzeleteket enyhén klopfoljuk ki, majd ízlés szerint mindkét felét szórjuk meg sóval, és hagyjuk kicsit állni.Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg az étolaj felével, és helyezzük rá a besózott hússzeleteket.Ezután ízlés szerint szórjuk meg az őrölt borssal, és a fűszerekkel, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek kellően átjárják a húst.A gombát tisztítsuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.A maradék étolajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, keverjük össze, majd addig pároljuk, míg zsírjára sül.A befűszerezett hússzeleteket helyezzük be a sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 15-20 percig, majd vegyük ki a sütőből.
Ezután az előzőleg megpárolt gombát kanalazzuk rá a hússzeletekre, mindegyikre helyezzünk rá egy-egy szelet sonkát, és két-két szelet sajtot, majd tegyük vissza a sütőbe és kb. 15 perc alatt süssük készre.
Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Én rizst, és párolt zöldségeket készítettem.Tálaláskor helyezzük tányérra a hússzeletet, kanalazzuk mellé a köretet, majd úgy kínáljuk.