Ropogós virslinyárs.

  • 2017.12.30.
  • 9

Szilveszteri buli nincs virsli és pezsgő nélkül, de gondolom már mindenki be is szerezte mindkettőt. A virslit természetesen feltálalhatjuk egyszerűen csak megfőzve mustárral, de ha szánunk rá egy kicsivel több időt, akkor készíthetünk belelő remek virslinyársat. Nem kell hozzá semmi más, mint a már megvásárolt jó minőségű virsli, a szintén készen megvásárolható leveles tészta, pár darab hurkapálcika, a tészta lekenéséhez egy tojás, melyet akár el is hagyhatunk..... A virslinyársakat ízlés szerint előre elkészíthetjük, majd ráérünk tálalás előtt röpke fél órával megsütni. A ropogósra sült virslinyársnak pedig biztosan sikere lesz a felnőttek és a gyerekek körében egyaránt.Hozzávalók:1 cs leveles tészta (Tante Fanny)10 db virsli1 tojás a lekenéshez (kicsi)10 db hurkapálcika A virslit vágjuk fel lehetőleg egyforma, kisebb darabokra.Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírral együtt, majd vágjuk fel olyan széles csíkokra
mint a virslikarikák.A hurkapálcikát törjük félbe, majd váltakozva szúrjuk fel rá a felcsíkozott leveles tésztát, és a virslikarikákat.Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, helyezzük rá a nyársakat, majd felvert tojással kenjük le a tésztát.Helyezzük be előmelegített forró sütőbe, majd kb. 15 perc alatt süssük szép pirosra. (Én légkeverésnél 170 fokon, 15 percig sütöttem.)Tálalás előtt a virslinyársakat hagyjuk langyosra hűlni, majd ízlés szerint mustárral, majonézzel, ketchuppal kínáljuk.