Stefánia sajttal és baconnel.

  • 2017.10.28.
  • 4

Sokszor készítek Stefánia szeletet, a közepében megbújó tojással viszont mindig az volt a gondom, hogy csakis én ettem meg, mert állítólag nagyon száraz. Ezt kiküszöbölve, volt hogy az egyik felébe főtt tojást, a másik felébe pedig egy nagyobb darab sajtot tettem, így már mindenkinek a kedvére volt. Most viszont egy új ötlet alapján készült, és nagyon finom volt. A fűszeres darált húst elterítettem egy fólián, majd vastagon megszórtam reszelt sajttal, végül pedig baconbe tekertem, majd úgy került a sütőbe. A végeredmény pedig egy nagyon ízletes, szaftos hústekercs, melyet krumplipürével és csemegeuborkával tálaltam.

Hozzávalók:70 dkg darált sertéscomb2 cs szeletelt bacon (2x20 dkg)
25 dkg gouda sajt2 db zsemle1 db vöröshagyma2-3 gerezd fokhagymasóőrölt fekete bors1 tk ételízesítőcsipet őrölt szerecsendió1 db tojás (nagy)
3-4 ek Vénusz étolajA vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk fel apróra, és egy evőkanál olajon pároljuk világos zsemle színűre, majd hűtsük ki egészen.A zsemlét öntsük fel vízzel, majd amikor már megszívta magát, alaposan nyomkodjuk ki.
A darált húshoz adjuk hozzá a kinyomkodott zsemlét, a vöröshagymát, az összepréselt fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a szerecsendióval, majd gyúrjuk össze.Ezután adjuk hozzá az egész tojást, és szintén gyúrjuk alaposan össze a masszát.Egy nagyobb darab folpack fóliát terítsünk el az asztalon, majd kb. egy cm vastagságúra lapogassuk el rajta a húsmasszát, majd közvetlenül a húsmassza egyik végénél fektessük le a bacon szeleteket. (a bacon szeletek kicsit fedjék egymást, hogy feltekerésnél teljesen befedje a húsmasszát)Ezután egy nagyobb lyukú reszelőn, reszeljük rá a húsmasszára a sajtot, majd a fólia segítségével a
kezdjük el feltekerni úgy, hogy a bacon szeletekhez érve folytassuk a feltekerést. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg az olajjal. Ezután óvatosan helyezzük rá a baconbe tekert hústekercset, majd fedjük le a tepsit alufóliával.Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 45 percig, majd vegyük le a fóliát, és süssük szép pirosra.A sütőből kivéve hagyjuk pár percet hűlni, hogy szépen feltudjuk majd szeletelni.Tálalás előtt egy éles késsel szeleteljük fel, majd ízlés szerinti körettel, savanyúsággal, kínáljuk. Én krumplipürét készítettem hozzá, és csemegeuborkával tálaltam.