Baconös-cukkinis serpenyős tojás.

  • 2017.09.04.
  • 5

Nagy kedvencem az ezerféleképpen elkészíthető cukkini, így az egyszerű tojásrántotta helyett baconös-cukkinis serpenyős tojást készítettem. Szerencsére a cukkinit csak le kellett szedni a kertben, így garantáltan zsenge volt, és pár perc elegendő is volt ahhoz hogy kellően megpárolódjon. A tojást ízlés szerint süthetjük lágyabbra, vagy éppen keményebbre, ki hogyan szereti. Az elkészítése nem tart fél óránál tovább, így tálalhatjuk reggelire, vagy éppen vacsora, egy szelet friss kenyérrel, péksüteménnyel.... (további cukkinivel készült receptek a linkre kattintva találhatóak)Hozzávalók:1 db zsenge zöld cukkini1 db zsenge sárga cukkini1 db lila hagyma10 dkg bacon6 db tojás (nagy)sóőrölt színes bors1 ek olaj A cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra. A lila hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A bacont vágjuk szélesebb csíkokra.Egy serpenyőbe öntsük bele az olajat, adjuk hozzá a felcsíkozott bacont, majd kevergetve süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre.A maradék zsiradékhoz adjuk hozzá az apróra vágott lila hagymát, majd pároljuk üvegesre.Ezután adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, sózzuk, borsozzuk, majd néha megkeverve pároljuk roppanósra.A tojásokat enyhén sózzuk, villával alaposan verjük fel, öntsük a serpenyőbe, és szórjuk meg az előzőleg pirosra sütött baconnel. Ezután süssük ízlés szerint lágyabbra, vagy éppen kissé keményebbre.Amikor a tojás kellően megsült, vegyük le a tűzről, és rögtön tálaljuk.Tálalhatjuk a serpenyőben, vagy ízlés szerint tányérban. Kínáljunk mellé friss péksüteményt, vagy egy szelet kenyeret.