Cukkinis-hagymás csirkemáj.

  • 2017.07.14.
  • 7

Bőségesen ontják a termést idén is a cukkinibokrok, így szinte naponta készül egy-egy cukkinis finomság. Most pl. egy bő harminc perc alatt elkészíthető serpenyős csirkemáj, melyhez zöld és sárga cukkinit egyaránt használtam. Köretnek kuszkuszt készítettem, majd azzal tálaltam, de jól illik hozzá a rizs, a bulgur, de egy szelet friss kenyérrel is kitunkolhatjuk.
Hozzávalók:2 db zsenge cukkini5-6 db csirkemáj1 nagy vöröshagyma1 csokor petrezselyemzöldsóőrölt színes borsmajoránna (ízlés szerint)
1 ek olívaolaj3 dkg vajA cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd szeleteljük fel. A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra. A csirkemájat vágjuk fel kisebb darabokra.Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat és a vajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát és kezdjük el párolni.Amikor már kicsit összeesett, adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a majoránnával, majd félig lefedve, kezdjük el párolni.Amikor félpuhára párolódott, keverjük hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd pár perc után a feldarabolt csirkemájat is.Ezután addig pároljuk, míg a csirkemáj teljesen átsül. Közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána. (pár perc elég a csirkemájnak, figyeljünk nehogy túlsüssük, mert kemény lesz)Közben készítsünk ízlés szerint köretet. Én kuszkuszt készítettem, de illik hozzá pl. a rizs, a bulgur, de egy szelet friss kenyérrel is tunkolhatjuk.Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk. Egyszerű, gyorsan elkészül, és laktató étel.