Meggyes-túróhabos pohárkrém.

  • 2017.06.25.
  • 2

Tikkasztó meleg van, egyik percben szikrázóan süt a nap, a másikban már lóg az eső lába, és én nagyon nem szeretem az ilyen időjárást. Hétvége lévén, és egy csodálatos Tisza-parti nyaralás után, a sütéshez bevallom semmi kedvem nem volt, így aztán egy egyszerű pohárkrémet készítettem. Nyaralásunk alatt a meggy beérett, így az egyik hozzávaló máris adott volt. A hűtőben pedig akadt egy csomag túró, és a kifogyhatatlan tejszín...... A pohárkrém így aztán pikk-pakk elkészült, majd tálalásig a hűtőben pihent. Ezalatt az ízek jól összeértek, és amilyen gyorsan elkészült, olyan gyorsan el is fogyott.
Hozzávalók a meggyes réteghez:50 dkg magozott meggy2 cs vaníliás cukor2-3 ek barna cukor1 ek cherry brandy aroma1/2 mk őrölt fahéjA kimagozott meggyet tegyük egy serpenyőbe, adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat, és az aromát, majd néha megkeverve, addig főzzük míg besűrűsödik.
Ezután hűtsük ki teljesen, mielőtt összeállítanánk a pohárkrémet.
Túrós-habos rész hozzávalói:25 dkg túró10 dkg porcukor2 cs vaníliás cukor1 citrom reszelt héja2 dl Hulala (v. habtejszín)A túrót egy villával alaposan törjük össze, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, és keverjük simára.A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a túróhoz.
(ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá, vagy édesítőszerrel is készíthetjük)
Amikor a meggy már teljesen kihűlt, állítsuk össze a pohárkrémet.Az ízesített túrónak a felét kanalazzuk a poharakba, majd osszuk el a meggyet úgy, hogy lehetőleg minden pohárba egyformán kerüljön.Ezután kanalazzuk rá a maradék habos túrót, majd tegyük be a hűtőbe tálalásig, hogy kellően lehűljön és az ízek is jól összeérjenek.Tálalás előtt pár perccel vegyük ki a pohárkrémet a hűtőből, hogy ne legyen túl hideg, majd díszítsük meggyszemekkel, és úgy kínáljuk.