Epres citromkrémes tortácska.

  • 2017.05.06.
  • 0

Egyszerű sütés nélküli tortácskák készültek a hétvégére, a formákat még a Lidl-ben vettem, és nagyon szeretem. Amennyiben nincs kis forma kéznél, a tortácskák helyett pl. egy 20-22 cm-es tortaformába is elkészíthetjük. Az alaphoz zabkekszet használtam, melyet egy apróra vágott eperdarabokkal összekevert joghurtos-habbal koronáztam meg. Az összeállítása nem vesz sok idő igénybe, viszont pár órát a hűtőben kell pihentetni hogy kellően megdermedjen a krém, és az ízek jól összeérjenek. Érdemes már előző nap elkészíteni, de ha nincs rá lehetőségünk, akkor 2-3 óra is elég neki a hűtőben, és már tálalhatjuk is.Kekszes alap hozzávalók 8 db-hoz:1 cs Győri zabfalatok6 dkg vajA zabkekszet morzsoljuk össze, majd keverjük alaposan össze a felolvasztott, meleg vajjal.Egy tálcára tegyünk sütőpapírt, majd helyezzük egymásmellé a tortakarikákat. Ezután kanalazzuk bele a kekszes keveréket, alaposan nyomkodjuk le, majd tegyük be a hűtőbe dermedni.Epres citromkrém hozzávalói:15 dkg eper3 db citromos joghurt (Danone)10 dkg porcukor2 cs vaníliás cukor2,5 dl Hulala (v. habtejszín)10 gramm porzselatin + 1 dl vízAz epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, és tegyünk félre pár szemet a díszítéshez, majd vágjuk fel apró kockákra.A joghurthoz adjuk hozzá a porcukrot, és a vaníliás cukrot majd keverjük alaposan össze.A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a zselatint, és addig keverjük, még teljesen feloldódik.Ezután öntsük hozzá a joghurtos keverékhez, és szintén keverjük alaposan össze. A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd egy fakanállal, apránként szintén keverjük a joghurtos keverékhez.Ezután adjuk hozzá a felkockázott epret, és óvatosan forgassuk össze. Vegyük ki a kekszes alapot a hűtőből, kanalazzuk a formákba az epres-citromos krémet, majd tegyük vissza a hűtőbe pár órára (v. egész éjszakára) hogy a krém teljesen megdermedjen.Tálalás előtt vegyük ki a megtöltött formákat a hűtőből, majd óvatosan húzzuk le a formát. Ezután rakjuk ki a tetejét az apró kockákra vágott eperrel, díszítsük mentalevéllel, majd úgy kínáljuk.