Csokoládés-mogyoróvajas torta.

  • 2017.05.21.
  • 5

Erre a hétvégére egy sütés nélküli tortát készítettem melyhez a mogyoróvajat, a csokoládét, és a tejszínhabot hívtam segítségül. A torta alapja vajas-zabkekszes keverék, de ízlés szerint pl. babapiskótából, vagy éppen kekszből is készíthetjük. A zabkekszes alapra először a csokoládékrém, arra pedig a mogyoróvajas krém kerül, majd irány a hűtő, ahol pár óra alatt kellően megdermed a torta és már tálalhatjuk is. Én már tegnap összeállítottam, így bőven volt ideje megdermedni, és az ízek is kellően összeértek. A kétféle könnyű-habos krém pedig nagyon, de nagyon finom együtt. Csokoládéimádóknak pedig csakis ajánlani tudom. Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:1,5 csomag Győri Édes Zabfalatok15 dkg vajA zabkekszet morzsoljuk össze, majd öntsük hozzá a felolvasztott vajat, és keverjük össze.Ezután öntsük bele a sütőpapírral kibélelt tortaformába, majd egyenletesen lapogassuk el, és tenyérrel jól nyomkodjuk le.
Ezután tegyük be legalább egy órára a hűtőbe.
Csokoládés rész hozzávalói:12,5 dkg csokoládé (70%-os) 35 dkg mascarpone15 dkg porcukor1 cs vaníliás cukor2 dl Hulala (v. habtejszín + habfix)A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hűtsük vissza. (teljesen hűtsük ki mielőtt a krémhez kevernénk)A mascarponét keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a felolvasztott, és visszahűtött csokoládét.A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként, keverjük hozzá a csokoládés krémhez. (keverőkanállal keverjük össze, hogy a hab ne nagyon törjön)Ezután vegyük ki a tortaformát a hűtőből, és a kekszes alapra egyenletesen kanalazzuk rá a csokoládékrémet, majd tegyük vissza a hűtőbe dermedni.Mogyoróvajas rész hozzávalói:30 dkg mogyoróvaj10 dkg porcukor1 cs vaníliás cukor2 dl Hulala (v. habtejszín + habfix)A mogyoróvajat keverjük simára a porcukorral, és a vaníliás cukorral.A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a mogyoróvajas krémhez. (keverőkanállal keverjük össze, hogy a hab ne nagyon törjön)Ezután vegyük ki a tortaformát a hűtőből, és egyenletesen kanalazzuk a csokoládés krém tetejére, majd tegyük vissza pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen és az ízek kellően összeérjenek. (én előző nap összeállítottam a tortát, és tálalásig a hűtőben pihent)Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, óvatosan helyezzük egy tálcára, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.