Vaníliakrémes húsvéti torta.

  • 2017.04.14.
  • 3

A kalácsok, és a sós ropogtatni valók mellet az ünnepi asztalról nem hiányozhat a torta sem. Én a tortasütésnek most az egyszerűbb módját választottam és vékony piskótalapokat sütöttem, majd vaníliakrémmel töltöttem, és vontam be. Mivel nagyon szeretjük a csokoládét, így az sem maradhatott le, majd ünnephez illően, egyszerűen csak tojáscukorral díszítettem. A kóstolás már meg is történt, és nagy örömömre mindenki elégedett volt a végeredménnyel. 1 db piskótalap hozzávalói 24 cm-es tortaformához:8 dkg liszt (Nagyi titka süteményliszt)4 dkg porcukor3 db tojás (nagy)3 ek étolaj3 ek hideg vízA cukrot tegyük bele a keverőtálba, adjuk hozzá az egész tojásokat, majd robotgéppel keverjük jó habosra.
Amikor már jó habos, állandó keverés mellett csorgassuk hozzá az olajat, majd a hideg vizet, és keverjük tovább 1-2 percig.Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd fakanállal, óvatosan keverjük össze.A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük, és simítsuk bele a masszát.Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt (tűpróbáig) süssük készre. (én légkeverésnél 150 fokon, 15 percig sütöttem)A sütőből kivéve, hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen. Mivel a tortához 3 lapra van szükség, így a másik két lapot is így süssük meg.Vaníliás mascarponekrém hozzávalói:35 dkg mascarpone20 dkg vaj20 dkg porcukor3 cs vaníliás cukor2 dl Hulala (v. habtejszín+habfix)A keverőtálba tegyük bele a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá a puha, felkockázott vajat, és keverjük simára.Ezután adjuk hozzá a mascarponét, és szintén keverjük jó habosra.
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként, fakanállal, óvatosan keverjük hozzá a krémhez.Ezután a krémmel töltsük meg a tortalapokat, majd vonjuk be a tortát.Csokoládé ganache krém hozzávalói:12,5 dkg csokoládé (70%-os)1,5 dl Hulala (v. habtejszín)2 dkg vajA tejszínhez adjuk hozzá a vajat, és melegítsük össze, majd vegyük le a tűzről. (jó meleg legyen, hogy a csokoládé elolvadjon benne)Ezután adjuk hozzá az apró darabokra tördelt csokoládét, és addig keverjük, még teljesen felolvad.
Ezután rögtön öntsük rá a torta tetejére, ízlés szerint díszítsük tojáscukorral, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém és a csokoládé teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.