Tárkonyos-gombás szűzpecsenye metélt tésztával.

  • 2013.11.25.
  • 5

Néhány szelet sertés szűzpecsenye, és egy csomag gomba várakozott a hűtőben, melyekből szerettem volna valami finomságot készíteni ebédre. A hétvégém egy része tésztagyúrással telt, így gondoltam kezdjük a hetet egy egyszerű tésztás étellel. Tehát volt néhány szelet szűzpecsenye, gomba, és házi metélt tészta, már csak egy receptet kellett kreálni hozzá. Végül a szűzpecsenyét elősütöttem, majd a tárkonyos-gombás szószban még pár percig főztem. Így a hús még jó szaftos maradt, a tejszínes szósz pedig kellően besűrűsödött. Közben kifőztem a saját, házilag gyúrt metélt tésztát, majd azzal tálaltam. Ízlés szerint persze tálalhatjuk rizzsel, boltban vásárolt tésztával, vagy éppen krumplipürével is.
Hozzávalók:8 szelet sertés szűzpecsenye30 dkg gomba2 dl főzőtejszínsóőrölt fehér borstárkony
kukoricaliszt2 ek olívaolaj A szűzpecsenye szeleteket ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd hagyjuk egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják.A gombát vágjuk fel vékony csíkokra. Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd helyezzük bele az előzőleg kukoricalisztbe beleforgatott hússzeleteket. Ezután mindkét oldalát süssük 2-2 percig, majd szedjük ki egy tányérra és tegyük félre. (ezalatt az idő alatt a kb. 1,5 cm-es hússzeletek átsülnek és szép színt kapnak)A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a felszeletelt gombát, és kezdjük el párolni. Közben sózzuk, borsozzuk, és pár perc után szórjuk meg ízlés szerint tárkonnyal. (én nem sajnáltam a tárkonyt, bőven szórtam rá)Amikor a gomba megpárolódott, öntsük fel a tejszínnel, majd helyezzük vissza a serpenyőbe az elősütött hússzeleteket is. Óvatosan forgassuk össze, majd kisebb lángon addig pároljuk még a szósz kissé besűrűsödik.Közben készítsünk ízlés szerint köretet. (pl. tésztát, rizst, krumplipürét.....) Én enyhén sós vízben, saját készítésű metélt tésztát főztem ki.Tálaláskor halmozzuk a tányérra tésztát, (v. az ízlés szerint készített köretet) majd helyezzük rá a hússzeletet, és kanalazzuk rá a gombás-tejszínes szószt.