Rakott kelkáposzta

  • 2017.03.23.
  • 0

1 fej kelkáposzta, 0.5 kg darált hús, 2 fej hagyma, 0.5 kg rizs, 2 db 450 g tejföl1 tepsinyi adag lesz belőle.A kelkáposztát nagy darabokra vágjuk hogy ne szívja meg magát vízzel főzés közben. torzsáját kiszedjük. Sós vízben megfőzzük a leveleket. Ha megfőtt leszűrjük.Közben elkészítjük a darált húst. a hagymával pörköltet készítünk sok szafttal.a rizs megfőzzük és összekeverjük a pörköltes hússal. egy kis szaftot hagyunk a végére locsolni.Összerakás: alulra egy kis szaftot teszünk, erre jön egy kevés kelkáposzta majd tejföl. A rizses hús következik erre kelkáposzta és sok-sok tejföl. Ha marad mehet egy kis szaft(nekem elfogyott).180 fokon pirosra sütjük.