Citromos-narancsos csirke zöldséges bulgurral
- 2019.11.02.
- 7
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg csirkemell filé1 citrom1 narancs2 evőkanál olívaolaj1 teáskanál cukorsó, őrölt borsA körethez:
20 dkg bulgur1 evőkanál házi ételízesítő10 dkg sárgarépa10 dkg zöldborsó (fagyasztott)1 nagy fej vöröshagyma1 evőkanál olívaolajgrill zöldség fűszerkeverék (vagy szárított oregánó)sóElkészítése:1.
Összekavarjuk egy tálban a páchoz valókat: a narancs és a citrom kifacsart levét, 0,5 narancs reszlet héját, az olajat, a cukrot, a só, meg a borsot.2.
A csirkemellet megmossuk, leitatjuk, majd csíkokra vágjuk.3.
Egy tasakban alaposan összekavarjuk a páclével, majd minium 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük (egy egész éjszakán át is pácolódhat).4.
A sárgarépát, meg a hagymát megpucoljuk, előbbit vékony csíkokra, utóbbit szeletekre vágjuk.5.
Egy serpenyőben, olajon megpároljuk a zöldségeket, közben fűszerezzük is (ha szükséges, egy kevés vizet önthetünk alá, hogy mindenik zöldség megpuhuljon). Közben a bulgurt dupla mennyiségű vízben, ételízesítővel ugyanúgy megfőzzük, mint a rizset.
A szerzőről
Édes otthonunk némi sóval