Kinder bueno szelet

  • 2018.10.14.
  • 5

Hozzávalók:A tésztához:6 tojásfehérje5 evőkanál cukor2 evőkanál liszt2 evőkanál zsemlemorzsa1 evőkanál olaj1 teáskanál sütőporcsipetnyi só20 dkg mogyorókrém15 dkg sótlanerdei mogyoróA krémhez:25 dkg margarin20 dkg cukor10 dkg étcsokoládé (min 50%-os kakaótartalmú)5 dl tej1 tasak vaníliás pudingpor6 tojássárgája3 evőkanál liszt15 dkg háztartási keksz1 dl tejA tetejére:5 dl habtejszínkevés cukrozatlan kakaópornéhány szem erdei mogyoróElkészítése:A piskótához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Belekavarjuk az olajat, majd a lisztet, a zsemlemorzsát, a sütőport, meg a sót óvatosan beleforgatjuk.A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk (a tepsi mérete 36x26).Megszórjuk a darabokra vagdalt mogyorót, majd 180 fokos sütőben világos színűre sütjük. A sütőből kivéve megkenjük mogyorókrémmel, majd hűlni hagyjuk.A krémhez a tojássárgáját elkeverjük a cukorral, a pudingporral, a liszttel, illetve egy kevés hideg tejjel. Ezután a többi tejet hozzáadva, lassú tüzön kavargatjuk, amíg kemény lesz.Kétfelé osztjuk, az egyik felébe belekavarjuk a csokoládét, simára kavarjuk, majd mindkét krémet langyosra hűtjük. Ekkor mindkét részt kikavarunk egy-egy fél margarinnal, krémesre turmixoljuk.A piskótára kenjük a sárga krémet, ezt kirakjuk langyos tejbe áztatott keksszel, majd befedjük csokoládés krémmel.A tetejét bevonjuk felvert tejszíhnabbal, és megszórjuk kakaóval. Néhány szem mogyoróval díszíthetjük.