Zöldborsó leves juhtúrós galuskával

  • 2018.03.23.
  • 7

Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg zöldborsó2 sárgarépa2 petrezselyemgyökér1 vöröshagyma2 evőkanál olaj2 evőkanál liszt1-2 evőkanál balzsamecet1 dl tejföl2 teáskanál fűszerpaprikasó, őrölt borskevés apróra vágott petrezselyemzöldA túrós galuskához:
10 dkg juhtúró1 tojásannyi liszt, hogy galuska állagú tésztát kapjunkElkészítése: A hagymát meghámozzuk, megmossuk, és apróra vágjuk. Egy fazékban, forró olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az kockára vágott petrezselyemgyökeret, meg a sárgarépát. Kavargatva lepirítjuk, megszórjuk liszttel, ezt is lepirítjuk, majd felöntjük 3 dl vízzel. 10-15 percig fedő alatt pároljuk, ezután hozzáadjuk a zöldborsót. Felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, sóval ízesítjük, és további 5 percig főzzük. Közben elkésztjük a galuskát: egy tálkában összeturmixoljuk a túrót tojással, majd liszttel kikavarjuk. Amikor a leves elkészült, takarékra vesszük a lángot, és evőkanállal a masszából galuskákat szaggatunk a levesbe. Alacsony lángon 3-4 percig főzzük. A tejfölet elkeverjük paprikával, meg egy kevés meleg level, majd a levesbe kavarjuk. Végül ízesítjük ecettel, őrölt borssal, és apróra vágott petrezselyemzölddel.

Címkék

Leves