Zabos bundában sült csirkecomb

  • 2018.01.28.
  • 5

Nagyon hosszú ideje már, hogy lemodtam a rántott húsok evéséről, pedig nagyon szeretem. Sajnos az én szervezetem nem reagál túl jól az egészségelen ételekre, ezért fokozottan figyelnem kell, ha azt szeretném, hogy jó egészségben legyek.Viszont néhny hónapja több egészségtelen dologra is találtam megfelelő alternatívát, ilyen például a rántott hús.
Zabpelyhet daráltam, abba forgattam a húst, illetve sütőben sütöttem, és ezeknek a változtatásoknak köszönhetően az étel sem lisztet, sem fölösleges egészségtelen zsiradékot nem tartalmaz.Finom, ropogós kérget kapott így a husi, és nálunk az egész család nagyon szereti.Tehát újra fogyasztunk
Hozzávalók 2-3 személyre:
6 csirkecomb (lehet also, vagy felső is)10 dkg zabpehely2 tojás3-4 evőkanál kókuszzsír (vagy vaj)kevés szárított oregánósó, őrölt borsElkészítése:
A húst megmossuk, és konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet. Sóval, borssal, és oregánóval fűszerezzük.A zabpelyhet késes aprítóban felaprítjuk, vagy más konyhai eszközzel ledaráljuk (nem kell liszt állagúnak lennie).
Egy tálban villával elhabarjuk a tojásokat, sózzuk, egy másik tálba pedig a zabpelyhet öntjük. A húst először zabpehelybe, azután tojásba, majd ismét zabpehelybe forgatjuk.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, meglocsoljuk olvasztott kókuszzsírral, majd 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.
Végül 200 fokon további 10 percig pirítjuk.Tipp: Sült hús mellé ideális a nyers- vagy párolt zöldségköret, saláta, esetleg barnarizs fogyasztása.