Fetás-avokádós kenyérsaláta

  • 2018.01.13.
  • 5

Hozzávalók:30 dkg fetasajt2 kis ciabatta kenyér (diétázóknak teljes kiőrlésű kenyér)4 összmarék vegyes saláta2 avokádó6 paradicsom (koktélparadicsomot használtam)1 citrom0,5 cikk fokhagyma2 evőkanál extraszűz olívaolaj1 evőkanál vaj1 teáskanál szárított oregánócsipetnyi cukorsó, őrölt borsElkészítése:Egy nagy serpenyőben vajat olvasztunk. A kenyeret kockára vágva pirítani kezdjük a vajon, közben reszelt fokhagymával, oregánóval, sóval és borssal ízesítjük.Az öntethez kikavarjuk az olajat, 1 evőkanálnyi citromlevet, csipetnyi cukrot, sót, és borsot.Egy nagy tálban összekavarjuk a vegyes salátát cikkekre vágott paradicsommal, kockára vágott avokádóval és fetasajttal, valamint egy kevés reszelt citromhéjjal.Végül összeforgatjuk a ropogós kenyérdarabokkal, és az öntettel.