Csicseriborsós ropogós sült csirke grillezett citrommal
- 2018.01.02.
- 0
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg csirkemell filé50 dkg csirkecomb1 csicseriborsó konzerv (24 dkg)4 lilahagyma3 citrom4 cikk fokhagyma7 evőkanál olívaolaj3 teáskanál fűszerpaprika4 dl zöldségalaplé80 ml fehérbor1 marék petrezselyemzöldsó, őrölt borsElkészítése:1.
A húst megmossuk, majd egy tálban alaposan összekavarjuk sóval, borssal, paprikával, meg olajjal.2.
A csirkecombokat egy tepsibe helyezzök, felöntjük borral, alaplével, illetve 1 citrom levével, és 200 fokos sütőben 30 percig sütjük.3.
Ekkor kivesszük, és hozzáadjuk a szeletekre vágott hagymát, a lecsöpögtetett csicseriborsót, illetve a csirkemellet. Jól meglocsoljuk a tepsiben lévő folyadékkal. 4.
További 20 perc alatt készre sütjük, közben néhányszor meglocsolhatjuk.5.
Közben egy grillserpenyőt felforrósítunk. A citromokat három részre vágjuk, és enyhén megkaramellizáljuk a serpenyőben.6.
A csicseriborsós ropogós csirkét gazdagon megszórjuk petrezselyemzölddel, és grillezett citrommal szervírozzuk.
A szerzőről
Édes otthonunk némi sóval