Céklás csokoládé kuglóf

  • 2018.01.18.
  • 9

Az efféle süteményeket (kavart jellegűeket) mindig cukor nélkül, és búzaliszt nélkül szeretem elkészíteni, majd pedig igyekszem még hozzáadni valami tápláló gyümölcs- vagy zöldségfélét, mint például most a céklát. De répát, cukkinit, almát, banánt, vagy valamilyen bogyós gyümölcsöt is belekavarni, mert nagyon jót tesz a tészta állagának. Zabliszt helyett mandulaliszttel, kókuszliszttel, kölesliszttel, hajdinaliszttel is készíthetünk ilyen jellegű süteményeket, de mindenik lisztnél változik a hozzáadott mennyiség.Hozzávalók:
25 dkg cékla20 dkg jó minőségű étcsokoládé20 dkg vaj15 dkg zabliszt15 dkg cukor (eritritet használtam cukor helyett)5 tojás4 evőkanál főzött kávé1 teáskanál szódabikarbónacsipetnyi só