Lazacfilé brokkolipürével, citromos tésztával

  • 2017.11.16.
  • 7

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg lazacfilé2 evőkanál kókuszzsírsó, őrölt borsA brokkolipüréhez:
1 fej brokkoli12,5 dl főzőtejszín1 evőkanál vaj1 cikk zúzott fokhagymakevés házi ételízesítősóA tésztához:
3 dkg útifűmaghéj1,7 dl tej1 tojás2 nagy csipet só1 citrom1 evőkanál vajElkészítése:
A tésztához a tojást, a tejet, meg a sót összekavarjuk.
Egy kis méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral. Az útifűmaghéjat gyors mozdulatokkal a folyadékhoz kavarjuk, és rögtön a tepsibe simítjuk, mert pillanatok alatt megszilárdul. 160 fokos sütőben 10 perc altt megsütjük, majd a papírról lehúzzuk, és felcsavarjuk. Vékonyan felszeleteljük, és összekavarjuk ízlés szerint olvasztott vajjal, citromlével, és sóval.
A brokkolit megmossuk és rózsáira szedjük. Enyhén sós vízben 3 percig főzzük, majd rögtön jéghideg vízzel teli tálba kiszedjük. Ezután kiszedjük, és vajjal, tejszínnel, 1 dl vízzel, ételízesítővel, meg fokhagymával krémesre turmixoljuk.
A halat megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, és mindkét oldalát sóval, meg borssal megszórjuk. Egy serpenyőben, kókuszzsíron szép pirosra sütjük.
Egy tányérra brokkolipürét kanalazunk, erre kerül a citromos tészta, végül pedig a ropogós lazacfilé.Tészta eredeti receptje itt:
http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2015/03/szenhidratmentes-teszta-keszitese.html