Tofus avokádós szendvics reggelire

  • 2017.10.15.
  • 0

Nagyon laktató, finom, és tápláló reggeli. Majonéz helyett én joghurttal kentem meg a magam szendvicsét, illetve lisztmentes, csökkentett szénhidtráttartalmú zsemlével fogyasztottam. A fotón az én adagom látható :)A zsemle receptje itt található.Hozzávalók 4 személyre:
4 zsemle, vagy kifli tetszés szerint40 dkg tofu1 érett avokádó1 kisebb lilahagyma2 evőkanál olaj0,5 evőkanál citromlé4 teáskanál curryporsó, őrölt borsA majonézhez:
1,5 dl olaj2 tojássárgája2 teáskanál mustár0,5 cikk fokhagyma
1 evőkanál citromlécsipetnyi sóElkészítése:
A majonézhez a tojássárgáját a mustárral összekavarjuk. Az olajat először cseppenként, majd vékony sugárban hozzáadva, egy fakanállal folytonosan kavargatjuk, amíg kemény majonézet kapunk. Belekavarjuk a zúzott fokhagymát, a citromlevet, és egy pici sót.
Az avokádót meghámozzuk, a magját kiszedjük, cikkekre vágjuk és citromlével meglocsoljuk.
A tofut 4 szeletre vágjuk. Bekenjük curryvel, olajjal, és pici sóval, majd grill serpenyőben aranyszínűre sütjük.
A zsemlét kettévágjuk, megkenjük majonézzel, majd kirakjuk tofuval, avokádóval, illetve megszórjuk apróra vágott lilahagymával. Borssal, megszórjuk, majd a tetejét ráhelyezzük.