Mandulás-áfonyás gyümölcskenyér

  • 2017.10.23.
  • 4

Nagyon-nagyon finom, egészséges, diétás, és tápláló gyümölcskenyeret sikerült készítenem. Másfajta gluténmentes lisztekkel is működhet, nem föltétlenül csak mandulaliszttel.
Én most a fotón látható szépséghez ezt a lisztet használtam, mert mindenmentes, met könnyen emészthető, és mert sokkal jobban érzem magam tőle.Természetesen nemcsak áfonya, hanem más gyümölcs, aszalt gyümölcs, apróra tördelt csokoládé, stb is kerülhet bele.
Hozzávalók:
15 dkg mandulaliszt15 dkg áfonya (fagyasztott)8 dkg eritrit4 tojás0,5 dl kókuszzsírcsipetnyi sóA mandula-morzsához:
8 dkg mandula felaprítva3 evőkanál kókuszzsír2 evőkanál eritrit1 teáskanál őrölt fahéjElkészítése:
Az egész tojásokat az eritrittel nagyon habosra verjük (géppel 3-4 perc). Hozzáadjuk az olvadt kókuszzsírt, illetve a sóval, és szódabikarbónával elkevert mandulalisztet. Óvatosan beleforgatjuk, majd a massza felét egy sütőpapírral bélelt kalácsformába simítjuk.
A mandulát, az eritritet, a kókuszzsírt, meg a fahéjat összekavarjuk. Egyik felét a tésztára simítjuk az áfonya felével együtt. Beborítjuk a maradék tésztával, majd a tetejére szórjuk az áfonyát, illetve a megmaradt mandula-morzsát.
175 fokos sütőben 45-60 percig sütjük (végezzünk tűpróbát).

Címkék

Reform Paleo