Vörösbabfasírt paradicsom salsával

  • 2017.08.10.
  • 6

Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg paradicsom30 dkg vörösbab (konzerv)3 zöldhagyma1 piros paprika5 tojás15 dkg liszt1 citrom0,5 lilahagyma3 evőkanál petrezselyemzöld6 evőkanál napraforgó olaj2 evőkanál olívaolajsó, őrölt borsElkészítése:
A vörösbab levét lecsöpögtetjük, majd egy tálban összegyúrjuk karikára vágott zöldhagymával, apró kockára vágott paprikával, apróra szelt petrezselyemzölddel, tojással, és liszttel. Sózzuk, és borsozzuk.
Kis pogácsákat formázunk a masszából, enyhén meglapítjuk, és serpenyőben forró olajon mindkét oldalát megsütjük.
A salsához apróra vágjuk a paradicsomot, majd összekavarjuk olívaolajjal, apróra vágott lilahagymával, sóval borssal, és egy kevés citromlével.
A vörösbab fasírtot citromszeletekkel, paradicsom salátával tálaljuk.