Kapucsinó tekercs

  • 2017.08.28.
  • 4

Ezzel a süteménnyel vigyázni kell, mert annyira brutál-finom, hogy nem lehet betelni vele. Úgyhogy aki diétázik, az inkább el se olvassa :))Hozzávalók a piskótához:
10 dkg liszt10 dkg cukor5 dkg őrölt mogyoró5 tojásfehárje4 tojássárgája1 teáskanál vanília aroma0,5 teáskanál sütőpor1 teáskanál kakaóporcsipetnyi sóA töltelékhez:
6 dl habtejszín5 dkg cukor5 dkg mogyorókrém3 dkg instant kapucsinópor1 teáskanál vanília aroma2 tasak habfixálóA karamellszószhoz:
20 dkg cukor1,5 dl tejszín8 dkg vajElkészítése:
A piskótához egy tálban összekavarjuk a lisztet, sütőport, sót, kakaót, meg a mogyorót. Belekavarjuk a cukorral kihabosított tojássárgáját, vaníliát, végül pedig a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk, és 10-15 perc alatt, 180 fokos sütőben megsütjük.
Közben készítjük a krémet: a habtejszínt a fixálóval, meg a kapucsinóporral kemény habbá verjük, és hűtőszekrénybe helyezzük.
A karamellszószhoz egy széles edényben a cukrot felolvasztjuk. Hozzáadjuk a vajat, összekavarjuk, végül pedig felöntjük tejszíynnel, és kavargatva 1-2 percig forraljuk. Hagyjuk langyosra hűlni.
A piskótát még melegen lisztezett konyharuhára borítjuk, felcsavarjuk, és megvárjuk, amíg kihűl.
Ezután kicsavarjuk, megkenjük vékonyan karamellszósszal, majd a krém felével. A mogyorókrémet márványosan belehúzogatjuk, feltekerjük, kívül pedig bekenjük a maradék krémmel.
Karamellszósszal megcsurgatjuk, és csokoládéforgáccsal megszórjuk.