Joghurtos sült csirke paradicsommal

  • 2017.08.08.
  • 2

Hozzávalók:
1,5 kg csirkehús: alsócomb, felsőcomb, és szárny6 paradicsom2 zöldhagyma1 kisebb padlizsán3 cikk fokhagymazsálya, oregánó18 dkg joghurt1 citrom5 cm gyömbérgyökér2 evőkanál olaj2 teáskanál koriander mag0,5 teásknál szegfűszeg0,5 teáskanál csilipehelysó, őrölt borsElkészítése: A szegfűszeget, meg a koriandert egy mozsárban összezúzzuk.Hozzáadjuk a fokhagymát, egy fél citrom reszelt héját, a reszelt gyömbért, meg a csilit, és alaposan összedolgozzuk.A joghurthoz kavarjuk.A megmosott húst belekavarjuk a fűszeres joghurtba.Egy tűzálló tál aljára karikára cvágott zöldhagymát szórunk.Belerakjuk a csirkét.A padlizsánt, meg a paradicsomot megmossuk, karikára vágjuk és a tálba helyezzük. Megszórjuk zöldfűszerekkel.200 fokos sütőben pirosra sütjük (kb 1 óra).Tipp: Még finomabb, ha előtte egy nappal, vagy akár két órával a húst hagyjuk a joghurtban pácolódni.