Almapuffancs vaníliaszósszal

  • 2017.08.21.
  • 3

Gyakran készítek ilyen reggelit, mert nagyon szeretjük. Általában bannnal készül, és joghurttal, mézzel, gyümölcsökkel fogyasztjuk. Azért szeretm, mert egészséges, finom, és már előző este lesüthetem, így reggelre már elő van készítve.Hozzávalók 4 személyre:
10-15 dkg zabpehely
1 nagy zöldalma2 tojás
2 evőkanál eritrit1 teáskanál vanília aroma0,5 teáskanál őrölt fahéjkevés reszelt citromhéjcsipetnyi só0,5 teáskanál szódabikarbónakevés kókuszzsír
sütéshezA vanília szószhoz:
0,5 tasak vaníliás pudingpor3 dl tej (növényi tejet is használhatunk)2 evőkanál eritritElkészítése:
Lereszeljük az almát és a hozzávalókkal összeturmixoljuk.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd kisebb puffancsokat sütünk, egy darabhoz kb 2 evőkanálnyi massza szükséges.
A pudingport kevés hideg tejjel csomómenstesre kavarjuk, majd a többi tejet, meg a cukrot hozzáadva sűrűre főzzük. Alacsony lángon főzzük, és állandóan kavargassuk.
A kis puffancsokat vaníliaszósszal kínáljuk, porcukorral megszórva.Megj: Zabpehelyliszttel is készülhet.