Sült paprika-paradicsom leves sajtcsipsszel

  • 2017.07.12.
  • 1

Hozzávalók:
1 kg paradicsom30 dkg piros paprika1 szárzeller1 zöldhagyma3 cikk fokhagyma2 teáskanál xilit vagy eritrit1 evőkanál kókuszzsír
só, őrölt borsbazsalikomoregánó12 dkg gouda sajtElkészítése:
A zöldségeket megmossuk, a paprikát négyfelé vágjuk, a közepét kivágjuk. Alufóliával bélelt tepsire sorakoztatjuk a paradicsommal együtt, és 220 fokos sütőben kb 30 percig sütjük (amíg a felületén fekete pöttíök jelennek meg). Ezután tálba szedjük, megsózzuk, és lefedve néhány percig állni hagyjuk, majd meghámozzuk.
Egy fazékban kókuszzsíron megpirítjuk a karikára vágott hagymát, illetve szárzellert. Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, meg az apróra vágott fokhagymát. 1-2 percig kavargatva pároljuk, majd felöntjük 1 l vízzel. 5 percig főzzük, ezután a zöldfűszerekkel együtt összeturmixoljuk. Sóval, borssal, és ízlés szerint xilittel ízesítjük.
A sajtot lereszeljük, és alufóliával bélelt tepsire kisebb halmokat helyezünk, egymástól kissé távolabb. 220 fokos sütőben néhány perc alatt aranyszínűre sütjük, majd kiszedjük, és hűlni hagyjuk.
A levest a sajtropogóssal kínáljuk.