Spenótos krémsajtos spagetti

  • 2017.07.06.
  • 2

Roppant egyszerű, és könnyen elkészíthető ez a tésztaétel, olyankor a legjobb, amikor igazán kevés idő alatt, valami finomat, és táplálót szeretnénk főzni.A finom spenót saját termés.Hozzávalók:
50 dkg teljes kiőrlésű spagetti25 dkg mascarpone25 dkg spenót2 dl főzőtejszín2 cikk fokhagyma1 evőkanál kókuszzsírsó, őrölt borskevés balzsameceta tetejére reszelt sajt, apróra vágott dióbélElkészítése:
A spagettit enyhén sós vízben kifőzzük, és leszűrjük.
Egy serpenyőben kókuszzsírt olvasztunk, majd megfonnyasztjuk rajta a megmosott spenótleveleket. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, 1-2 percig kavargatjuk, majd felöntjük tejszínnel, és belekavarjuk a krémsajtot is. Lassú tüzön kavargatjuk, hogy szépen összeálljon.
Sóval, borssal, és egy kevés balzsamecettel ízesítjük, majd a kifőtt tésztával összekavarjuk.
Sajttal, dióval megszórva tálaljuk.