Mángoldos_palacsinta áfonyaszsósszal (paleó)

  • 2017.07.31.
  • 3

Ezt a finomságot az erdőn reggeliztük, s bár elég sok lett belőle, mi négyen képesek voltunk mind felfalni. Megsúgom, hogy mellé még málnát, mogyoróvajat, és mogyorókrémet is ettünk :))A mángoldot inkább a színe, vitamintartalma miatt csempésztem bele, mert az ízén nem érződik.Hozzávalók:
15 dkg zabpehelyliszt5 dkg kókuszliszt3 dkg mángold (helyette spenótot is használhatunk)4 tojás5 dl ásványvíz1 dl kókusztej3 evőkanál olvasztott kókuszzsír1 evőkanál méz1 teáskanál vanília aroma1 teáskanál szódabikarbónacsipetnyi sóAz áfonyaszószhoz:20 dkg áfonya2-3 evőkanál eritrit (ízlés szerint)3 evőkanál zabpehelylisztElkészítése:Megmossuk a mángoldot, a leveleit leszedegetjük a vastag szárról, majd összeturmixoljuk az egész tojásokkal, a kókusztejjel, a mézzel, a kókuszzsírral, meg a vaníliával.Hozzádjuk a kétféle lisztet a sóval, majd a vizet fokozatosan adagolva, csomómentesre kavarjuk.Egy jó minőségű serpenyőben kisebb palacsintákat sütünk.Az áfonyát megmossuk, összeturmixoljuk, és egy szűrőn átpasszírozzuk.
A levét csomómentesre kavarjuk a liszttel, majd édesítjük, és lassú tüzö, kavargatva, sűrűre főzzük.A palacsinta mellé kínáljuk.