Kapros-ordás pite

  • 2017.07.11.
  • 7

Kapros ordás pite - az egyik kedvenc süteményem. Senki nem mondaná, hogy ez diétás változat, mert szerintem a hagyományosnál is finomabb.Hozzávalók a tésztához:20 dkg teljes kiörlésű liszt8dkg kókuszzsír2 tojássárgája1,5 evőkanál sötétbarna nádcukor3 evőkanál tejcsipetnyi sóA töltelékhez:
60 dkg orda3 tojás15 dkg nyírfacukor (vagy xilit)1 teáskanál vanília aroma1 citrom reszelt héja1 csokor kapor3 teáskanál citromléElkészítése: A kókuszzsírt felolvasztjuk, és a tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Fóliába csomagova, legalább 1 órára hűtőszerkénybe helyezzük. Közben elkészítjük az ordás tölteléket: apróra vágjuk a kaprot, a tojásokat szátválasztjuk, a fehétjét a fele cukorral kemény habbá verjük. Az ordát kikavarjuk tojássárgájával, a cukor másik felével, vaníliával, kaporral, és citromlével ízlés szerint. Ha túl száraz az orda, kevés tejet hozzáadva krémesebbé tehetjük. Végül óvatos mozdulatokkal a felvert habot is belekavarjuk. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, és enyhén lisztezett felületen egyenként két egyforma téglalapot nyútjunk. Az első tésztalapot sütőpapírral bélelt tepsire nyújtjuk, villával megszúrkáljuk, és ráterítjük az ordás krémet. Betakarjuk a másik tésztalappal, villával megszúrkáljuk, és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.Tipp: Szebb lesz a színe, ha sütés előtt lekenjük tojássárgájával.