Fűszeres sajtkrém torta

  • 2017.07.19.
  • 6

Hozzávalók az alaphoz:25 dkg grissini10 dkg olvasztott vajA krémhez:
80 dkg sajtkrém2 dl habtejszín (édesítetlen)3 zöldhagyma2 zöld paprika5 dkg zöld olívabogyó mag nélkül1 cikk fokhagyma1-1 evőkanál kakukkfű, rozmaring, metélőhagyma, petrezselyemzöld és bazsalikomlevél1 citrom1,5 tasak zselatinpor (15 g)
só, őrölt bors
a díszítéshez néhány szál tárkony, petrezselyem, kakukkfűElkészítése:
A grissinit késes aprítóban felaprítjuk, vagy ledaráljuk, majd összegyúrjuk a vajjal, és egy 26 cm-es kerek tortaformába nyomkodjuk. Hűtőszekrénybe helyezzük.
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk az apróra vágott hagymát, a kockára vágott paprikát, illetve az apróra vágott fokhagymát. Hűlni hagyjuk, majd összekavarjuk a sajtkrémmel, a félbevágott olívabogyóval (néhány darabot félreteszünk a díszítéshez), az apróra vágott fűszerekkel, illetve a citrom reszelt héjával.0,5 dl hideg tejszínt elkeverünk a zselatinnal, és egy edénykében felmelegítjük. Végül a krémhez kavarjuk, és sóval, borssal ízesítjük.
A tortakeretbe simítjuk, legalább 3 órára hűtőszekrénybe helyezzük, majd a keretet eltávolítjuk, és fűszerekkel, olívabogyóval díszítjük.

Címkék

Főétel