Tonhal-alma saláta

  • 2017.06.05.
  • 5

Hogyan vigyük magunkkal kedvenc salátánkat? Hát így, üvegben. Én például ezt vacsoráztam az erdőn, szeretett családom körében, amikor ők mogyoróvajas szendvicset ettek.Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg tonhal (olajban, vagy saját levében eltett)
10 dkg aszalt paradicsom4 szelet fekete kenyér3 lédús alma8 evőkanál repceolaj
fél citrom3 evőkanál almaecet3 marék petrezselyemlevélsó, őrölt borsElkészítése:
A kenyeret 1 cm-es kockára vágjuk, és 4 evőkanál olajon egy serpenyőben megpirítjuk.
Lecsöpögtetjük a tonhalat, falatnyi darabokra tördeljük, a paradicsomot pedig 5 mm-es darabokra vágjuk.
Az almát félbevágjuk, a magházat kiszedjük, és 1 cm-es falatokra szeljük. Meglocsoljuk citromlével.
Az öntethez kikavarjuk az ecetet sóval és borssal, illetve a megmaradt repceolajjal.
Rétegezzük tetszés szerint egy üvegben az almát, a kenyeret, a tonhalat, az aszalt paradicsomot, és a petrezselyemzöldet, majd öntettel meglocsoljuk. 20-30 pec múlva fogyasztahtjuk is.Megj: Amennyiben szeretnénk magunkkal vinni a salátát, csomagoljuk külön az öntetet, majd fogyasztás előtt kicsivel locsoljuk csak rá.