Grillezett fehérkaraj, paprika chutney, és csiliszósz

  • 2017.06.01.
  • 4

Hozzávalók 4 személyre:4 szelet fehérkaraj1 marék rukkola saláta2 evőkanál olívaolaj0,5 teáskanál fűszerpaprikasó, őrölt borsA paparika chutney-hoz:3 piros színű paprika (kápia)1 lilahagyma2 cikk fokhagyma2,5 dl balzsamecet1,5 dl száraz fehérbor5 dkg cukor1 babérlevélA csiliszószhoz:20 dkg piros csilipaprika2 fej fokhagyma1 vöröshagyma3,70 dl balzsamecet2 evőkanél cukor1 evőkanál olívaolajElkészítése:A chutney-hoz egy serpenyőben, forró olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, meg a kockára vágott paprikát, és 6-8 percig, néha megkavarva, pároljuk. Hozzáadjuk az ecetet, a bort, a babérlevelet, 2 teáskanál sót, meg a cukrot, majd lassú tüzön, 25-30 percig főzzük, amíg sűrű lesz.A csiliszószhoz a csilit megmossuk, a fokhagymákat pedig középen kettévágjuk, keresztben. Egy alufóliával bélelt tepsire fektetjük, olajjal meglocsoljuk, és 25-30 percig sütjük. Amikor a csili kihűlt, kettévágjuk, a magjait kiszedjük, a fokhagyma cikkeket pedig kinyomkodjuk. Összeturmixoljuk a paprikát, a fokhagymát, meg az apróra vágott hagymát. Ecettel, és 1 evőkanél sóval egy edényben 8-10 percig főzzük, majd a cukrot hozzáadjuk, és összeforraljuk.A húst megmossuk, szárazra töröljük, és mindkét felét sóval, borssal és paprikával beszórjuk.Grill serpenyőben olajat hevítünk, a hús mindkét oldalát megsütjük.Csiliszósszal, paprika chutney-val tálaljuk, rukkolával megszórva.