Diómorzsában sült hal spenótos-borsós rizzsel

  • 2017.06.14.
  • 2

Fagyasztott halfilét ritkán vásárolok, mert én halban a frisset szeretem. De ebben a formában nagyon finom tud lenni egy jól megválasztott halfilé, mert ez a fűszeres-ropogós kéreg, melyben sült, fennségessé varázsolja.Hozzávalók 4 személyre:
4 pangasius halfilé12,5 dkg vaj5 dkg ementáli sajt5 dkg zsemlemorzsa3 dkg dió darabokra törve4 marék petrezselyemzöld2 evőkanál kakukkfű1 cikk fokhagyma4 teáskanál mustársó, őrölt borsA körethez:
25 dkg rizs20 dkg spenót15 dkg zöldborsósó, őrölt borsElkészítése:
A diómorzsához a fűszereket apróra vágjuk, majd egy tálban kikavarjuk 8 dkg vajjal, dióval, reszelt sajttal, zsemlemorzsával, illetve sóval és borssal.
Egy tűzálló tálat 2 dkg vajjal kikenjük, beletesszük a halfiléket, és megkenjük mustárral. Sózzuk, borsozzuk, diómorzsával beterítjük, és 200 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük.Közben a rizset, meg a zöldborsót a szokásos módon megfőzzük, a spenótot pedig megmossuk, és apróra vágjuk. Egy edényben összekavarjuk a rizset, a borsót, meg a spenótot a maradék vajjal, és összemelegítjük. Sóval, borssal ízesítjük, és a hal mellé tálaljuk.