Citromos lazac zöldhagymával, fűszeröntettel

  • 2017.06.25.
  • 2

Hozzávalók 4 személyre:4 lazacfilé2 citrom1 csokor zöldhagyma1 összmarék friss fűszer: zsálya, kapor, petrezselyemzöld13 evőkanál olívaolaj1 evőkanál mustársó, őrölt borsElkészítése:Az egyik citromot szeletekre vágva egy tűzálló tál aljára sorakoztatjuk.2 evőkanálnyi fűszert félreteszünk,a
többit 4 evőkanál olajjal összekavarjuk.A halat sózzuk, borsozzuk, ráfektetjük a citromra, és betakarjuk az olajas fűszerkeverékkel.180 fokos sütőben 15 percig pároljuk.Az öntetehez a félretett fűszereket apróra vágjuk, és összekavarjuk mustárral, 8 evőkanál olajjal, 3 evőkanál citromlével, sóval, borssal.A hagymát megmossuk, három részre vágjuk, a vastagabb részét kétfelé hasítjuk, majd egy grillserpenyőben a maradék olajon (1 evőkanál) megpirítjuk.A lazacot fűszeröntettel meglocsolva, grillezett zöldhagymával tálaljuk.