Töltött csirkenyársak fetás újkrumplival

  • 2017.05.07.
  • 9

Csak ajánlani tudom. Igaz, egy kis plusz munka van vele, de megéri, mert a végeredmény egy rendkívül ízletes, omlós csirkemell, mellé pedig egy izgalmas, ízekben gazdag köret. Tökéletes így együtt, de aki tartózkodik a krumplitól (mint pl én), az fogyaszthatja egyszerűen friss salátával.Hozzávalók 4 személyre:
4 csirkemell filé (egyenként kb 10 dkg)5 dkg őrölt mandula
4 dkg vaj2 dkg reszelt parmezán sajt7 evőkanál olívaolaj1 citrom reszelt héjafél marék apróra vágott petrezselyemzöld
1 cikk fokhagyma1 evőkanál morzsolt kakukkfűsó, borsfanyársakA fetás újkrumplihoz:
4 nagyobb újkrumpli (egyenként kb 20 dkg)15 dkg fetasajt5 dkg aszalt paradicsom4 evőkanál olívaolaj2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöldsó, őrölt bors ízlés szerintElkészítése:
A citromos pasztához egy késes aprítóban a mandulát, a fokhagymát, 5 evőkanál olívaolajat, a reszelt citromhéjat, a parmezánt, meg a kakukkfüvet kevés sóval összedolgozzuk.
A csirkemellet késsel kissé szétnyitjuk, vékonyra klopfoljuk (fóliával terítsük le), majd mindeniket a pasztával megkenjük, szorosan felcsavarjuk, és fóliába csomagolva 1 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
A krumplit alaposan megmossuk szivaccsal, majd 180 fokos sütőben 1 óra alatt megsütjük.
A töltelékhez apróra vágjuk az aszalt paradicsomot. Villával szétnyomkodjuk a fetasajtot, majd 4 evőkanál olajjal, paradicsommal, és 2 evőkanál petrezselyemzölddel összekavarjuk.
A húst kicsomagoljuk, és 2-3 cm vastagságú szeletekre felvágjuk. Nyársra húzzuk, majd megsózzuk és borsozzuk. A maradék olajat a vajjal felehvítjük serpenyőben, és a húst pirosra sütjük. Petrezselyemzölddel megszórjuk.
Kettévágjuk a krumplit, a feta masszával megkenjük, majd a hús mellé kínáljuk.
A serpenyőből visszamaradt petrezselymes vajjal meglocsolgatjuk.Tipp: Mandula helyett diót is használhatunk.