Sült paprikás, mozarellás spagetti

  • 2017.05.08.
  • 4

Tipikus könnyű, nyári étel, és éppen az egyszerűségétől annyira nagyszerű. Éppen ezért fontos, hogy jó minőségű hozzávalókkal dolgozzunk, ahogy az olaszok is teszik. És azért olyan finomak az ételeik.Hozzávalók:50 dkg teljes kiőrlésű spagetti20 dkg bivalymozarella4 nagy, sárga színű paprika1 hagyma1 zöldhagyma2 cikk fokhagyma1 csiliapaprika6 evőkanál olívaolaj2-3 evőkanál kapribogyó1 marék bazsalikomlevélsó, őrölt borsElkészítése:A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, mindeniket négybe vágjuk, és tepsire téve, 230 fokos sütőben megsütjük (20-25 perc, amíg fekete foltok jelennek meg rajta).Ezután egy tálba tesszük, megsózzuk, majd letakarva hűlni hagyjuk. Miután kihűlt, megámozzuk, és csíkokra vágjuk.Közben a spagettit enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, de 1,5 dl főzőlevet megtartunk.Egy serpenyőben olajat hevítünk, és megpirítjuk a szeletekre vágott hagymát, meg a zöldhagymát. Hozzáadjuk a paprikát, a kapribogyót, illetve az apróra vágott fokhagymát, meg a főzővizet.Sózzuk borsozzuk, összeforraljuk, végül pedig csilipaprikával, meg bazsalikommal összekavarjuk.Darabokra tépkedett mozarellával tálaljuk.