Kefíres kőttes palacsinta

  • 2017.05.09.
  • 5

Jót tesz az élesztő ennek a palacsintának, könnyű, laza állagot kölcsönöz. Nagyon kiadós, jó sok lesz belőle.Hozzávalók:30 dkg liszt5 dl kefír12 dkg cukor (xilitet használtam)4 tojás1 tasak szárított élesztő (7 g)csipetnyi sóporcukor a szóráshozkevés olaj a sütéshez (kókuszzsírt használtam)Elkészítése:2 dl kefírt felmelegítünk (ne legyen túl meleg), elkeverjük benne az élesztőt, meg 1 teáskanálnyi cukrot. Meleg helyen felfuttatjuk.A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig kavarjuk (mixerrel is végezhetjük), elkeverjük benne az élesztős kefírt (gyorskovász), majd felváltva a sóval elkevert lisztet, illetve a kefírt.Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot. A masszát 20 percig állni hagyjuk.Egy serpenyőben 1-2 teáskanálnyi olajat hevítünk, majd közepes méretű palacsintákat sütünk. Időnként pótoljuk az olajat, hogy a serpenyő ne legyen száraz.
Miután az összes palacsintát kisütöttük, porcukorral megszórva tálaljuk. Adhatunk mellé friss gyümölcsöt, vagy lekvárt is.Megj: Kefír helyett használhatunk 2,5-2,5 dl sűrű joghurtot és tejet.

Címkék

Palacsinta