Sajtos brokkoli leves

  • 2017.04.30.
  • 8

Hozzávalók (4 személy részére):
20 dkg brokkoli15 dkg reszelt sajt (cheddar)5 dkg sárgarépa1 kisebb vöröshagyma1 kisebb piros paprika1,5 dl főzőtejszín1 evőkanál házilag eltett ételízesítő2 cikk fokahagymafél evőkanál kókuszolajsó, őrölt borsElkészítése:
Egy edényben a kókuszolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk az apró kockára vágott sárgarépát, és kavargatva megpirítjuk. A kockára vágott paprikát is hozzáadjuk megkavargatjuk, majd felöntjük 5 dl vízzel, és 15 percig főzzük.
Ezután 1 liter vízzel, meg ételízesítővel további 5 percig főzzük, hozzáadva a megmosott, és rózsáira szedett brokkolit. A végén felforraljuk tejszínnel, a tűzről lehúzzuk, majd belekavarjuk a sajtot, meg az apróra vágott fokhagymát. Sóval, borssal ízesítjük, és forrón kínáljuk.Tipp: Kevés balzsamecettel pikánsabbá tehetjük.