Sült paprikás csirkés tészta
- 2017.03.23.
- 2
Nagyon szeretem a sült paprika ízét, és ebben az ételben is kitűnően vizsgázott.Más fajta tésztával is készülhet természetesen, nekem éppen ilyen volt kéznél.Hozzávalók 4 személyre:50 dkg piros kápia paprika50 dkg csirkemell25 dkg teljes kiőrlésű tollhegy tészta (penne)1 vöröshagyma2 cikk fokhagyma2 dl főzőtejszín2 evőkanál kapor2 evőkanál extraszűz olívaolaj1 evőkanál kókuszzsírkevés citromlésó, őrölt borssaláta a tálaláshozElkészítése:Megmossuk a paprikát, kétfelé vágjuk, a csumáját kiszedjük. Alufóliával bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 200 fokos sütőben megsütjük. Amikor fekete pöttyök jelennek meg rajta, akkor jó. MIután megsült, egy tálba kiszedjük, megsózzuk, és lefedjük.Néhány perc után a paprika héját lehúzzuk, és a tejszínnel összeturmixoljuk.Egy serpenyőben kókuszzsírt forrósítunk, és megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát.Hozzáadjuk a kockára vágott húst, meg az apróra vágott fokhagymát, és kavargatva enyhén megpirítjuk. Ráöntjük a paprikaszószt, összekavarjuk, felforraljuk.Ízesítjük sóval, borssal, és citromlével.A tésztát kifőzzük, leszűrjük, és összekavarjuk olívaolajjal, illetve apróra vágott kaporral.Végül a paprikás csirkével tálaljuk, mellé pedig friss salátát kínálunk.
A szerzőről
Édes otthonunk némi sóval