Kókusz-vanília keksz

  • 2017.03.03.
  • 6

Ez a legfinomabb, legomlósabb vajas keksz, amit eddig valaha készítettem, vagy fogyasztottam. MIvel ez egy nagyon jó alap, ezután minden vajas keksznél ezt fogom használni. Végtelenül egyszerű, és gyorsan megy. A tésztát még pihentetni sem szükséges, ahogy általában a keksz-masszáknál szoktuk.Hozzávalók:
25 dkg puha vaj8 dkg porcukor25 dkg liszt1 teáskanál vanília aromanagy csipet sóA krémhez:
20 dkg mascarpone krémsajt10 dkg kókuszreszelék5 dkg porcukor2 evőkanál sűrű kókusztejElkészítése:
Összegyúrjuk a vajat, porcukorral, liszttel, vaníliával, meg sóval. A masszából diónyi nagyságú golyókat formázunk, és sütőpapíros tepsire helyezzük, nem túl közel egymáshoz. Kissé lenyomjuk mindeniket, majd 180 fokos sütőben világosra sütjük (8-10 perc, amíg a széle enyhén rózsaszín kezd lenni).
Közben a krémsajtot mixerrel krémesre kavarjuk porcukorral, majd hozzáadjuk a kókusztejet.
A krémből a kihűlt kekszek tetejére halmokat kenünk egy kiskanál segítségével, majd mindeniket kókuszreszelékbe mártjuk.Megj: A krémtől egy kis időn belül a keksz megpuhul, más jellegű lesz.Tipp: Kókusztej hiányában is elkészíthetjük, úgy is finom lesz.