Káposztás rétes metélőhagymás joghurtszósszal

  • 2017.03.13.
  • 3

Hozzávalók:
40 dkg káposzta30 dkg krumpli25 dkg sárgarépa15 dkg tejföl10 dkg sajt10 dkg olvasztott vaj1 vöröshagyma3 cikk fokhagyma2 evőkanál zsemlemorzsa2 marék petrezselyemzöld8 réteslap (fagyasztott)1 tojássó, őrölt borsA joghurtszószhoz:
25 dkg natúr joghurt1 csokor metélőhagymasó, őrölt borscsipentyi őrölt szerecsendióElkészítése: Egy serpenyőben 1 evőkanál vajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meg a fokhagymát. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott (legyalult) káposztát, meg a vékonyra szelt répát. Felöntjük 2 dl vízzel, kb 5 percig pároljuk (amíg a víz elfő). Közben a krumplit meghámozzuk, apró kockára vágjuk, megfőzzük, majd leszűrjük.A réteslapokat egy nagy sütőpapírral bélelt tepsire egymásra terítjük úgy, hogy egyenként megkenjük olvasztott vajjal. Zsemlemorzsával megszórjuk a tetejét.Egy tálban összekavarjuk a káposztás ragut a krumplival, tojásal, apró kockára vágott sajttal, petrezselyemzölddel, illetve tejföllel. Sóval, borssal ízesítjük.A tölteléket a réteslap egyik oldalára halmozzuk úgy, hogy a szélein egy kevés helyet meghagyunk. A széleket ráhajtjuk.Feltekerjük, és mindenhol megkenjük a maradék olvasztott vajjal.180 fokos sütőben, kb 30 perc alatt pirosra sütjük.A sütőből kivéve, szeletekre vágjuk.A joghurtot összekavarjuk apróra vágott metélőhagymával, sóval, és borssal ízlés szerint. Ezt kínáljuk a rétes mellé.