Epres sajttorta

  • 2017.03.26.
  • 8

Hozzávalók a piskótához:
6 tojás18 dkg cukor18 dkg liszt1 teáskanál vanília aromaA krémhez:
75 dkg tehéntúró25 dkg mascarpone krémsajt50 dkg eper20 dkg cukor1 citrom reszelt héja
2-3 teáskanál citormléElkészítése:
A piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Óvatosan belekavarjuk először a tojássárgáját, meg a vaníliát, végül pedig a lisztet.. A massza felét egy 18 cm-es átmérőjű kerek kapcsos tortaformába simítjuk, és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Amikor megsült, a maradék tésztával ugyanígy járunk el. Mindkét piskótát középen két lapra vágjuk.
Megmossuk és megpucoljuk az epret, és a cukorral összeturmixoljuk.
Egy nagy tálban kikavarjuk a túrót, meg a krémsajtot az eperrel, vaníliával, illetve citromhéjjal, meg egy kevés citromlével.
A piskótalapokat egym'sra helyezzük úgy, hogy mindeniket krémmel vastagon megkenjük.
Egy kevés krémmel a tortát körbesimítjuk, majd a tetejére tetszőleges formákat nyomunk díszítésként. A közepére félbevágott epret helyezünk.

Címkék

Torta