Sárgarépa-narancs krémleves fetás-olívás pirítóssal

  • 2017.02.17.
  • 7

Hozzávalók:
70 dkg sárgarépa15 dkg sárgarépa2 narancs2 vöröshagyma2 cikk fokhagyma1 csilipaprika2 dl olívaolaj1 evőkanál házi ételízesítő1 babérlevél25 dkg fetasajt12 dkg mag nélküli fekete olívabogyósó, őrölt borskevés cukorszárított oregánó és kakukkfűrozskenyér a tálaláshozElkészítése:
2 evőkanálnyi olívabogyót karikára vágunk, a többit apróra vágjuk. 1 narancsot forró vízzel alaposan megmosunk, a héját lereszeljük.
Kevés narancshéjat félreteszünk, a többit összekavarjuk a kockára vágott sajttal, apróra vágott olívabogyóval, illetve egy kevés oregánóval.Mindkét narancs levét kifacsarjuk. 4 evőkanál olívaolajat forrósítunk egy fazékban, és megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a hámozott, szeletekre vágott sárgarépát, a kockára vágott krumplit, illetve a szeletekre vágott fokhagymát és csilit. Hozzáadjuk a narancslevet, babérlevelet, kevés kakukkfüvet, ételízesítőt, majd sózzuk és borsozzuk. Felöntjük 1 l forró vízzel, és 25 percig főzzük.
Személyenként 1 szelet rozskenyeret sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk. Mindkét oldalát meglocsoljuk olajjal, és 180 fokos sütőben kb 8 percig sütjük.
A levesből a babérlevelet kiszedjük, összeturmixoljuk, és a maradék olajat belekavarjuk. Sóval, cukorral, és őrölt borssal ízesítjük.
A levest tálaláskor megszórjuk a karikára vágott olívabogyóval, narancshéjjal, oregánóval, őrölt borssal. Fetás-olívás pirítóssal kínáljuk.