Joghurtos-meggyes kuglóf

  • 2017.02.24.
  • 3

Ez egy jó kis hétköznapi süti, ha gyorsan kell valami édesség, de házi legyen, ne bolti. Bármilyen gyümölcsöt belekavarhatunk, amit szeretünk, vagy ami éppen van otthon, akár többet is, mint amennyi a receptben szerepel. Én épp csak leheletnyi meggyet használtam, fokozva ezzel ezt a könnyű, joghurtos ízvilágot.Hozzávalók:
25 dkg natúr joghurt25 dkg liszt25 dkg puha vaj20 dkg cukor20 dkg magozott meggy (fagyasztott)2 tojásfél citrom reszelt héja1 tasak sütőpor (10 g)csipetnyi sóElkészítése:
A vajat, meg a cukrot mixerrel néhány percig habosítjuk, majd hozzáadjuk az egész tojásokat. Mixerrel tovább kavarjuk, közben a joghurtot is belevegyítjük.
Ezután egy fakanállal elkeverjük benne a sütőporral elkevert lisztet, sót, meg citromhéjat, illetve a fagyasztott meggyet.
A tésztát egy szilikon kuglófformába simítjuk, és 175 fokos sütőben, kb 40-50 percig sütjük (tűpróba).Megj: Amennyiben nem szilikon formát használunk, ebben az esetben kenjük ki vékonyan vajjal, és szórjuk meg liszttel, mielőtt a tésztát beleöntjük.