Joghurtkrémes kókusz-citrom torta

  • 2017.02.16.
  • 5

Nagyon ízletes, könnyed joghurtos-citromos finomság, nálunk nagyon gyorsan elfogyott. Gyakran fogom készíteni, mivel nálunk mindenki nagyon szereti.Hozzávalók a piskótához:
45 dkg sűrű natúr joghurt40 dkg cukor30 dkg jó minőségű puha vaj30 dkg liszt17 dkg kókuszreszelék10 dkg porcukor4 zöld citrom4 tojás1 tojássárgája2 dl habtejszín (édes)1 teásknál sütőporcsipetnyi sóElkészítése:
25 dkg joghurtot egy vászon anyagba kanalzunk, szorosan összekötjük, felakasztjuk (hagyhatjuk szobahőmérsékleten), és egy edényt helyezünk alá. Egy éjszakán át hagyjuk kicsöpögni.
3 citrom héját lereszeljük, a levét pedig kicsavarjuk.
A piskótához a vajat, a cukrot, meg a reszelt citromhéjat (keveset tegyünk félre a díszítéshez) mixerrel habosra kavarjuk. Belekavarjuk a tojásokat, a tojássárgáját, a citromlevet, meg a maradék joghurtot (20 dkg), végül pedig a lisztet, 12 dkg kókuszreszeléket, a sütőport, meg a sót is beleforgatjuk.
A masszát egy 22 cm-es kerek tortaformába simítjuk, és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Miután megsült, 10 percig a formában hagyjuk majd kiborítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben a tejszínt kemény habbá verjük.
A lecsöpögött joghurtot egy tálban kikavarjuk porcukorral, és a maradék citrom reszelt héjával, és levével (1 evőkanálnyit tegyünk félre egy tálikóba).
A kihűlt piskótát két lapra vágjuk, és mindkettőt meglocsoljuk kb 2 dl citromos vízzel (a félretett citromlével).
Az alsó lapot tálra állítjuk, megkenjük a krém felével, beborítjuk a második tortalappal, majd kívülről bevonjuk a maradék krémmel.Megszórjuk kókuszreszelékkel, és egy kevés citromhéjjal.

Címkék

Torta