Csokis-babapiskótás süti

  • 2020.01.15.
  • 4

Valamilyen nagyon csokisat is terveztem sütni karácsonyra, de minden megnézett receptet elvetettem valamiért. Aztán, ahogy lenni szokott, alkottam egyet. Kávét is csempésztem bele, hogy még jobb legyen az összhatás.
Hozzávalók:7 tojásos
kakaós
piskóta
(2 evőkanál lisztet 1-1 evőkanál kakaóra és őrölt kávára váltottam)A krémhez:7 evőkanál rétesliszt7 dl tej10 dkg étcsokoládé18 dkg cukor25 dkg vaj2 evőkanál kakaóTovábbá:20 dkg babapiskóta2 dl főtt kávé10 dkg csoki+ 2 evőkanál olaj a tetejéreÍgy készült:A szokásos módon sütött piskótát kihűlés után vízszintesen kettévágtam.A krémhez a lisztet kevés tejjel simára kevertem, majd hozzáadtam a többi tejet is és kis lángon, állandóan kevergetve sűrűre főztem. Azon forrón beleaprítottam a csokit, s kevergettem, míg felolvadt.A pépet hagytam kihűlni, közben mindjárt-mindjárt megkavartam.A vajat elkevertem a cukorral, belekanalaztam a kihűlt pépet. Végül elkevertem benne a kakaót is.Fele krémet az alsó piskótalapra kentem. Egyenletesen kiraktam a kávéba mártott babapiskótával -nem áztatott, csak épp mindkét oldalát belemártottam-, erre kentem a krém másik felét.Befedtem a másik lappal.A csokit gőz fölött az olajjal együtt felolvasztottam, s bevontam vele a süti tetejét.Jó csokis lett, s enyhén kávés. Meg nagyon krémes, szerettem.