Krumplis-sajtos párnák

  • 2019.10.23.
  • 5

Az
előző
sütiből kimaradt főtt krumpli sós harapnivalóba került. Hogy még biztosabb legyen a siker, sajtot is reszeltem bele, meg köménymaggal ízesítettem.Hozzávalók:50 dkg liszt2 teáskanál só (közepesen púpos)1 csomag szárított élesztő30 dkg reszelt főtt krumpli20 dkg reszelt sajt (trappista)20 dkg zsír2 tojás3 evőkanál joghurt1 evőkanál köménymag
+1 tojás lekenniÍgy készült:A krumplit előző nap megfőztem.A lisztet, sót, reszelt krumplit, zsírt, élesztőt összemorzsoltam. Hozzáadtam a tojásokat, köménymagot, reszelt sajtot, s annyi joghurtot, hogy összeálljon a tészta. Nekem három evőkanállal kellett.Fél órai pihentetés után kinyújtottam a tésztát, úgy kisujjnyi vastagra, kockákra vágtam, tepsibe pakoltam, felvert tojással lekentem.180 fokon pirosra sütöttem.Két nagy tepsivel lett belőle.Az egy felvert tojás bőven sok a tetejére, én az előző sütire is ugyanabból a tojásból használtam, így is maradt belőle. Elég a sárgáját használni, a fehérjét el lehet tenni, akár le is fagyasztani, ha néhány napon belül előreláthatólag nem használjuk fel.