Citromos kocka

  • 2019.08.21.
  • 8

Az előző receptnél nem is említettem, hogy a felhasznált tészta és sós sajt szicíliai termék. Ennél a sütinél pedig a citrom madárlátta. Nem boltban vásárolt, egy elhagyott, bozótos helyen leltünk rá egy termő citromfára, a sárgákat megmentettük magunknak. Ezúttal nyugodt lelkiismerettel használtam fel a héját is, úgy gondolom,ennél biobb már nem is lehet. ????Hozzávalók:4 tojás20 dkg cukor2 csomag vaníliás cukor40 dkg liszt2 citrom leve, lereszelt héja1 csomag sütőpor1 dl olaj1,5 dl teja tetejére 20 dkg porcukor, 1 citrom leve, fél dl vízÍgy készült:A tojásokat a cukorral és vaníliás cukorral alaposan elkevertem, majd belemértem a lisztet, amibe elvegyítettem a sütőport. Belekerült az olaj és a citromok héja és leve. Simára kavartam, majd több adagban elkevertem a tejjel.A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem, elegyengettem.180 fokon tűpróbáig sütöttem.Mikor kihűlt, sűrűn megszurkáltam egy hústűvel.A porcukrot, citrom levét és a vizet elkevertem, majd a tészta tetejére kanalaztam-kenegettem.
Akár azonnal is szeletelhető.A szeletek tetejét vékonyra szeletelt citromdarabkákkal díszítettem.Kellemesen citromízű és a sok cukor ellenére nem túl édes süti lett. Én kimondottan szeretem a citromos sütiket, Férjem már kevésbé rajong értük.